lauantai 30. marraskuuta 2013

Arki pentujen kanssa

Arki kuluu melko paljon pentujen tahdissa... Öisin ne saavat ainakin kertaalleen jonkinlaisen "MEITÄ EI NUKUTA" -hepulin. Ja yrittävät siinä esittää, että ei me haluta olla täällä makkarissa, me halutaan juosta ja leikkiä. Ja ääntä riittää!!! Rosa on käynyt kertaalleen syöttämässä niitä yöllä ja yleensä sitten pienen nujakoinnin jälkeen porukka jatkaa uniaan. Ja minäkin...ehkä. Tuossa kun ehtii herätä kunnolla, ei useinkaan meinaa heti saada unen päästä enää kiinni, ja sekös kostautuu aamulla, pennut joka tapauksessa heräävät ennen minua. Onneksi ei tarvitse edes yrittää lähteä töihin.

Olen antanut pentujen myös laajentaa reviiriä sisällä, ulos ei juurikaan olla päästy, pieniä hetkiä lukuun ottamatta, nytkin on melkoinen lumimyräkkä meneillään.

Aamu alkaa sillä, että isot koirat lähtevät ulos, kissat odottelevat palvelua, ruokaa ja ovien aukomista, milloin mihinkin suuntaan... pentujen aamu alkaa leikeillä ja minä siivoan yön jäljet, vaihtelen papereita lattialle yms.  Sitten aamupalaa... pennuille, isoille koirille ja hepoille heinät ja vedet... ja lopulta omat aamukahvit. Kun nyt on välissä jälleen siivoillut jotakuinkin erilaisia läjiä ja lammikoita kertaa.... sata!

Leikkien jälkeen pennut sammahtavat kuka minnekin. Tänään oli kyllä aivan pakko tehdä kertaalleen SUURsiivous, lattioiden pesua myöten, mutta melko turhalle se kyllä tuntuu. Aloitin sen makkarista ja sitten pennut sinne, ovi kiinni ja sitten muun kodin kimppuun. Kun olin saanut siivottua olikin aika mennä ulos isojen koirien kanssa ja tein samalla tallihommat. Isot koirat olivat olleetkin jo ulkona hetken, ne olisivat jo mielellään tulleet sisälle - paitsi Cosma. Cosma on ehken eniten vailla jotain, se tarjoaa leluja heti kun menen ulos. Selvästi pitkästyy kun "MITÄÄN EI TAPAHDU!" Rosa haluaa vain sisälle syömään, sillä on alituinen nälkä. No, kelläpä ei olisi jos imettää 8 lasta. Mutta koska se on nyt alkanut vähentää imetystä, niin olen alkanut vähentää ruokaakin, ja se ei oikein ole Rosan mieleen. Se varastaakin ihan kaiken minkä ehtii. Kissojen ruuat, roskiksen, tai pentujen ruuan....

Sitten takaisin sisälle. Pennut heräilee... lisää siivoilua. Tänään pennut kävivät hiukan haistelemassa lumimyräkkää oven suussa, mutta rohkeus ei riittänyt ulos asti tuulen ja lumen pyöritykseen. Mutta sen sijaan ne mellastavat sitten tuvassa ja keittiössä.
Vihdoin on siis päivän "pakolliset" tehty kertaalleen...ja sitten ansaitulle päiväkahville... ja pennuilla onkin sitten jo seuraava ruoka-aika... ja minulla siivousta... ne lätäköt ja läjät, nääs.

Mopin heilutuksen välillä "vainoan" pentuja kameran kanssa ja monta nenää kerkeää käydä linssissä. Minulla on sen verran tuota putkea kamerassa, ettei kovin läheltä voi kuvia ottaa... joten moni kuva on harmillisesti epätarkka, tai sitten kamerani sanoo "BUSY" ...eikä anna laukaista. Argh!

Muutenkin istuskelen pentujen joukossa. Mitä nyt välillä siivoan.... laitan ruokaa... otan lisää kuvia.... päivitän kuvia blogiin kun pennut nukkuu... puhun puhelimessa muutaman puhelun (koirista yllätys, yllätys..) ... siivoan.... vastailen meileihin... siivoan....leikin pentujen kanssa.



Pinkki neiti on jo tajunnut että tästä aukeaa reitti ulos.


Keittiön puolella tutustumassa, Neiti Pinkki (keskellä) tulee vauhdilla korvat lepattaen, ne ei siis vielä ole pystyssä oikeasti.

Sininen  poika (takana) otti lehtikassin nurkasta kiinni ja veti sen vauhdilla keittiöön asti. Kamera vain temppuili jälleen (se hemmetin "busy") , niin en saanut useampaa kuvaa.

Lehtikassi sai kyytiä Siniseltä pojalta. Punainen tyttö oli hengessä mukana.
Rosa kertoo Lilalle tytölle, että nyt ei enää tissille ole asiaa!!
Leia kiipeää kaverin yli kohti kuvaajaa.
"Lautturi"
Keltainen
Musta poika antaa norsulle kyytiä

Musta poika
Lila tyttö pikkupallonsa kanssa
Pinkki painii Sinisen kanssa
Punainen kynnysmaton kimpussa

juoksujalkaa muiden luo
Sininen ja Keltainen saman lelun kimpussa

Iltapäivän hämärä on jo laskeutunut, oikeastaan on jo pimeää. Lunta tupruttaa edelleen... pennut nukkuvat. Isot koirat samoin. ...Kunnes taas sama rumba pyörähtää käyntiin hetken kuluttua. Tänään oli kyllä ajatuksenani aloittaa pentujen kanssa "puruharjoitukset", eli tutustuminen kalkkunankauloihin. Tai sitten huomenna. Nythän tuo rustoaines on ollut jauhettuna liha-elin-rusto massan joukossa, mutta uskon, että pienet naskalihampaat saavat jo jotain irti isommistakin rustoista. Ja ainakin pennut saavat harjoitusta siitä kuinka isompia rustoja syödään. Kokemuksesta tiedän, että tuossa kohtaa itsellä kannattaa olla rukkaset kädessä, sillä pennuilla on todellakin voimakas puruote jo nyt ja liukkaan kaulan tai siiven kädessä pitäminen ei ilman hansoja onnistu. Ja alkuun on kuitenkin hyvä hiukan pitää kiinni syötävästä kaulasta (tai broikun siivestä) jottei ne ahnehdi niitä liian isoina paloina.

Ensimmäiset pennut alkavatkin jo pikkuhiljaa heräillä... joten kohta kaivataan taas siivouspartiota :D  Voi kuinka kaipaankaan kesää, huomattavasti helpompaa kun tässä kohtaa pääsee suoraan juoksuttamaan pennut ulos.

Myös Rosa rentoutuu kun pennut nukkuvat

perjantai 29. marraskuuta 2013

5 viikon kuvat ja pentujen viralliset nimet

Vihdoinkin olen saanut päätettyä, että kuka tytöistä jää meille kotiin, se on neiti Oranssi, Mihela's Princess Leia. Kutsumanimeltään "Leia"
Valinnat oli viedä minulta hengen, sillä kaikki tytöt vuorotellen olivat suosikkejani. Nämä vain sitten ovat hiukan henkimaailman juttuja, joten nyt sitten pakko oli jo tässä vaiheessa lopettaa jahkailu ja tehdä valinta.
"Leia" on tällä hetkellä pentueen varovaisin tytöistä, joten siksikin tuntuu todella hyvälle jättää se kotiin.
Jää sitten nähtäväksi ajan kanssa millainen oma rakas kaunotar siitä kasvaa. Joka tapauksessa hyvin rakas!!! Toivottavasti osaan sitten tukea sen omaa itsetuntoa ym ettei se jää Jamie-mummon ja Rosa-äidin jalkoihin ihan kokonaan, miksikään "peräkammarin" tytöksi. Haastetta kasvattajalle. :))

Päivän kuvat jouduin tänään ottamaan itsekseni, niin meinasi hiukan jo epätoivo vallata alaa kun joko pennut olivat niin unisia, ettei meinannut silmät pysyä auki, ulkona otetut kuvat olivat melkein kaikki todella heilahtaneita, tai sitten kun ryömin lattialla niin aina oli jonkun nenä linssissä kiinni.

Mutta tässä 5-viikon poseerauskuvat tältä päivältä:

Ensin meidän oma typykkä:
Leia

ja sitten loput:




  

Ja sitten pojat: 

Pojista Sininen poika menee isänsä kaveriksi ja koska Dalin virallinen nimi on Mihela's Icestorm niin siitä sitten pojan nimi. 



 




tiistai 26. marraskuuta 2013

Tapahtumarikas päivä

Tiistaipäivä on ollut pentujen kanssa melkoista hulinaa. Isä-Dali tuli eilen yökylään Heinin kanssa... pennut olivat isänsä suhteen uteliaita, eikä Dalikaan enää ollut niin "kauhuissaan" jälkikasvustaan kuin pari viikkoa sitten, vaan enemmänkin vaivautuneen hämmentynyt. Se kuitenkin täydellisenä herrasmiehenä osasi olla hienosti lastensa kanssa.

Cosma seuraa sohvalta kuinka velipoika-Dali selviää lastensa kanssa

Lila neitokainen tutustumassa isäänsä

Musta poika kyselee josko jo kohta leikittäisi pallolla

Oranssi tyttö maistelee Dalin varpaita, Dali hiukan hämmentyneenä :D

Pinkki tyttö isänsä luona

Terve! Kukas sinä olet...kyselee Sininen poika reippaana

Rosa vahti silmä kovana lasten ja isän tapaamista, neiti Punainen uteliaana.

Päivä kului mukavasti pentujen kanssa temmeltäessä...sekä Heinin ja Dalin pähkäillessä, että kenestä tulee Dalin kaveri ;o) 

Tänään piti vaihteeksi pentujen aluetta imuroida. Eipä pennut juuri noteeranneet imuria, nukkuivat sikeästi vaikka imuroin aivan vierestä, hiukan saattoivat päätä nostaa, että mitäpä mummo metelöit, ole hiljaa että saadaan nukkua :)

Kävimme myös reippaasta pakkasesta huolimatta hiukan ulkona lunta haistelemassa.
Yleensä lähdemme ulos niin, että avaan ulko-oven ja pennut saavat omassa tahdissa tulla ulos, mutta pakkasen takia nostimme pennut vain pihalle, oven auki pitäminen ei tuntunut hyvälle vaihtoehdolle.
Hiukan ne ihmettelivät kylmää maata ja lunta, maistelivat tuota valkoista pulveria. En vielä kuitenkaan ekalla kerralla hennonut pitää niitä kauaa ulkona kun pakkastakin oli melkein -10. Mutta tästä se lähtee, ulkoilut jälleen huomenna.

Pojat ja Oranssi tyttö haistelevat uutta elementtiä

hmmm.... mmmmm.... lunta maistellen.

Toiselle kierrokselle tuli loput tytöt; Punainen, Keltainen, Lila ja Pinkki.

Ulkoilun ja ruokailun jälkeen olikin sitten mukava taas köllötellä maha täynnä.

Salmiakkitassu <3

Äidin kanssa


maanantai 25. marraskuuta 2013

Aidan takana


Tupa on jaettu kahtia pentuaidalla, jotta ulko-ovessa on turvallisempi liikkua ilman että pieniä koiria on kovasti välissä. Rosa käyttää aitaa hyväkseen ja hyppää välillä pennuilta karkuun aidan toiselle puolelle, ja sekös pentuja harmittaa.


Onneksi Soolo-kissa antaa välillä hiukan mielenkiintoista vaihtelua pennuille. 


Ruokaa odotellessa...neiti Punainen on selvästi varannut ensimmäisen paikan ruokajonossa:



Tänään illalla on jännittävä hetki, Dali-isukki on jälleen tulossa lapsiaan tapaamaan. Saapa nähdä vieläkö se on yhtä järkyttynyt pennuista kuin kaksi viikkoa sitten. 
Kuvasatoa vierailusta sitten vasta huomenna illalla.

sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Sunnuntaita

Pennuilla ja Jamie-mummolla on omat keskinäiset pelit.
Jamie on sohvalla ja kurkottelee pentujen yläpuolella..ja pennut yrittäväyt kilpaa nuolla Jamien huulia ja purukalustoa. Kaikki tuntuvat nauttivan pelistä :D





Lautturi tutustui Oskari-kissaan joka venyttäytyi pentujen ulottuville kuin härnätäkseen pentuja: 


Ja sitten mukaan tuli myös Sininen poika:

Haukotus

Heiii, kukas sinä oikein olet..?

Ja välillä käydään hörppimässä välipalamaidot. Maitobaarissa alkaa olla melkoisen ahdasta. Rosa imettää pentuja vielä säännöllisesti, mutta huvitutiksi se ei enää suostu vaan kun pennut ovat syöneet ja usein haluaisivat jatkaa tissin luputtelua vain huvin vuoksi niin Rosa ottaa pennun pään hellästi suuhunsa kuin kertoakseen, että sorry, mutta tarjoilu loppui juuri: