tiistai 19. marraskuuta 2013

Maailma laajenee

Tänään otin pennut ensimmäistä kertaa kunnolla jaloittelemaan pentulaatikon ulkopuolelle. Ollakseen ensimmäistä kertaa tutusumassa ymäristöön ne olivat todella reippaita.
Ensin porukka oli hiukan ihmeissään, että missäs nyt ollaan...ja ääntäkin riitti

Alkuun pennut liikkuivat mielellään ryhmänä...

...mutta pikkuhiljaa porukka hajaantui.

Eipä edes liukas lattia pysäyttänyt uteliaita tutkimusmatkailijoita, vaan koko joukko liikkui jo kohtuullisen hyvin maton ulkopuolellakin.

Joka paikkaa piti tarkkaan haistella
Ja seikkailun jälkeen oli mukava ottaa pienet maitohömpsyt. Alkaa tuo maitobaari olla melkoisen ahdas.
Tarkoitus on nyt lähipäivinä ottaa pentulaatikko pennuilta pois ja laajentaa niiden "nukkuma-alue" makuuhuoneessa isommaksi, uusi, isompi alue käsittää myös sänkymme alustan, joten niillä on siellä "luola" jossa pennut on yleensä mielellään nukkuneet. Päivisinhän pennut sitten saavat juoksennella tuvan puolella, tosin hiukan on vielä tehtävä virityksiä, ettei ne pääse käsiksi sähköjohtoihin ym. niille epäterveellisiin paikkoihin. Kokemuksesta kuitenkin tiedän, ettei nykyinen laatikko enää riitä montaakaan hetkeä, kun pennut ovat päässeet maistamaan vapautta laatikon ulkopuolella.

Kovasti toivon myös, että ilmat kuivuisivat edes hiukan niin pääsisimme sitten jossain välissä myös ulkoilemaan, mutta siihen menee varmaan vielä hiukan aikaa. Toki ulkoilemme myös sateella jos ilmat ei kuivu, mutta olisihan se mukavampaa kuivassa uutta maastoa tutkia. Nyt ensin uutta tutkittavaa pennuilla riittää kuitenkin ihan sisälläkin.

Jahas...ja kukahan se nyt sitten tämä olikaan.... hmmm.... en kyllä ole varma, mutta joku neitosista. Luulen, että voisi olla neiti Pinkki. Tai... tai.... :)

1 kommentti:

  1. Ihana lukea näiden pienten maailmanvalloituksesta. Joko on näkyvissä eroja pentujen välillä?

    VastaaPoista