tiistai 10. joulukuuta 2013

Sirut

Tänään oli jännittävä päivä. Heräsimme aamulla "ennen kukonlaulua"...ruokaa pennuille, koirien ulkoilua (isojen) ja muita aamutoimia... Pakkasta olikin sitten pikkusta vaille paljon, eli -20 astetta. Autoni kun ei tunnetusti talvikeleillä lämpene niin meillä oli kohtuullisen vilpoinen kyyti lastenlasten koulun kautta Kuopioon. Eläinlääkärin tarkastus ja sirutusaika olikin sitten jo klo 10. Alkumatkasta autossa oli hiukan vikinää, mutta se asettui aika pian.
Eläinlääkärissä porukka temmelsi yhden huoneen kaaoksen valtaan alta aika yksikön ja melua riitti.
Pentu kerrallaan lääkäri Liisa Jalkanen tarkasti pennun ja laittoi lopuksi niskaan lapojen kohdalle mikrosirun jokaiselle. Kaikilla pennuilla kaikki asiat olivat kunnossa :D IHANAA!!!! Aina sitä kuitenkin hiukan jännittää, jos jotain piilevää löytyy, esim sivuääniä sydämessä tms... Mutta nyt kaikki oli kunnossa.
Sitten vain odottelemaan rekisterikirjoja (...ne taitaakin taas tulla aika nopsaan ;o) Kyllä tuo kennelliiton OMAKOIRA-palvelu vaan on loistava juttu!!

Mutta sitten...pennut takaisin autoon, koiran ruuan hakua, eläinlääkärin todistusten kopiointia, sanomalehtien hakua, pennuille ruokaa, leluja ja muuta tarpeellista.... itsellekin hiukan ruokaa.... Ja kotimatkalle. Päivän reissu olikin pitkä, kotona olimme vasta kahden maissa. Takaosastolla oli koko matkan hyvin hiljaista. Harvinaista!! No, kyllä se kylmä kangistaisi kenet tahansa... paitsi, että iltapäivällä pakkasta ei ollut enää kuin vajaat -10.
Pihalla pennut leikkivät pikkuhetken ja sitten ruokaa, joka katosi salamana.

Illalla ulkoilimme pariin otteeseen ja pennut tuntuivat olevan täynnä virtaa. Uusi satanut pehmeä lumi sai ne ihan hepuliin. Ja kun tulimme sisälle, niin ne villiintyivät lopullisesti.

Tupa alkaa muistuttaa uhkaavasti kaatopaikkaa.... *huokaa* pennut ovat vielä silpunneet sanomalehtiä kuin mausteeksi kaiken päälle ... ihan vain huvikseen.

Tänä aamuna Milalla (Pinkki) oli korvat jo pystyssä
Myös Laskalla (Keltainen) on jo melko kevyet korvat

Gilla (Lila) sen sijaan kuuluu tähän isokorvaisten joukkoon joilla korvat on vielä melko lurpallaan

Samoin kuin Leialla (Oranssi)

....ja Punaisella tytöllä samoin....

Sininen poika on pojista se, jolla korvat on vielä kuin kärpäslätkät... mutta kyllä ne kaikilla vielä ylös ehtii.
Mustalla pojalla, eli Vihtorilla korvat on myös jo lähes pystyssä.... Vihreän pojan korvat ovat siltä ja väliltä. Molempien kuvat olivat niin epätarkkoja, että jäivät nyt laittamatta.... tai no... olkoon nyt

Vihreä poika

Vihtori



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti